چرا در ساخت اماکن زیارتی اغلب از سنگ مرمر استفاده می‌شود؟

۱۰ بازديد
زیارتگاه‌ها و اماکن زیارتی برای ما جز مقدس‌ترین مکان‌ها هستند و به همین دلیل در ساخت این سازه‌ها تمامی توان خود را به کار می‌گیرم تا محل را به باشکوه‌ترین حالت ممکن، تبدیل سازیم. استفاده از سنگ‌های ساختمانی برای ساخت این اماکن با توجه به متد معماری اسلامی از دیرباز کاربرد گسترده‌ای در تاریخ کشور ما داشته است و اغلب از سنگ‌های ساختمانی برای ساخت مکان‌های مهم و مقدس استفاده می‌شود تا شکوه و جلوه محیط را به خوبی نمایان سازد. یکی از سنگ‌های پرطرفدار برای ساخت این اماکن سنگ مرمر می‌باشد. سنگ مرمر یکی از زیباترین سنگ‌های بازار است که پیوند گسسته‌ای با روح معنوی و الهی ما دارد. حال این سوال مطرح است که چرا از سنگ مرمر به وفور در ساخت مکان‌های زیارتی و مذهبی استفاده می‌شود؟ سنگ مرمر چه ویژگی‌هایی را دارا می‌باشد که با سبک این نوع معماری‌ها همسو است؟ اگر به دنبال یافتن پاسخ چنین پرسش‌هایی هستید بهتر است در وهله اول به بررسی سنگ مرمر و ویژگی‌های آن بپردازیم و سپس به دنبال پاسخ این پرسش‌ها باشم؛ پس تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

سنگ مرمر چه نوع سنگی است؟

یکی از زیباترین و لوکس‌ترین سنگ‌های ساختمانی موجود در بازار سنگ مرمر می‌باشد که اغلب افراد آن را با سنگ مرمریت یکسان می‌دانند. این سنگ زیبا و پرکاربرد مانند سنگ گرانیت نوعی سنگ دگرگونی است که در فشار و حرارت بالا تولید شده است، به همین دلیل از مقاومت بالایی برخوردار می‌باشد. مواد تشکیل دهنده سنگ مرمر شامل خاک رس، میکاس، کوارتز، پیریت، اکسیدهای آهن، کلسیت و گرافیت می‌باشد. وجود این مواد از سنگ مرمر یک سنگ زیبا، بادوام و لوکس ساخته است. این سنگ مقاومت و سختی بالای خود را مدیون کلسیت می‌باشد. در واقع وجود کلسیت در این سنگ به سختی، شفافیت و زیبایی فراوان آن کمک شایانی کرده است. سنگ مرمر از سورت‌بندی زیبا و ملیحی ساخته شده است و اغلب طیف رنگی این سنگ، شامل رنگ‌های سفید، عسلی، سبز یشمی، صورتی و طوسی روشن می‌باشد. رگه‌های زرد، خاکستری و مشکی موجود در این سنگ جذابیت و جلوه سنگ را دوچندان کرده است و به زیبایی آن افزوده است. سنگ مرمر سطح صاف و براقی را دارا می‌باشد و جذابیت این سنگ سبب کاربرد گسترده آن در ساخت نما و کف‌سازی ساختمان‌های لوکس و مجلل شده است. از این سنگ علاوه بر ساخت ساختمان‌ها می‌توان در ساخت لوازم دکوراتیو منازل نیز بهره گرفت. جالب است بدانید که سنگ مرمر خاصیت دارویی و درمانی نیز دارد و از پودر این سنگ برای درمان ریفلاکس معده بهره می‌گیرند. این سنگ از قیمت بالاتری نسبت به سایر سنگ‌های ساختمانی برخوردار است و به تبع کیفیت و زیبایی ظاهری بیشتری را دارا می‌باشد.

سنگ مرمر دارای چه ویژگی‌هایی می‌باشد؟
• سنگ مرمر از رنگ‌های زیبا و منحصر‌به‌فردی تشکیل شده است و سورت بندی آن شامل رنگ‌های سفید، آبی، سبز یشمی، عسلی و با رگه‌های طلایی و طوسی روشن می‌باشد.
• این سنگ به دلیل وجود متریال خاص و کاربردی موجود در آن از سختی و مقاومت بالایی برخوردار است، به همین دلیل کاربرد گسترده‌ای در ساخت نما و کفپوش ساختمان‌ها دارد.
• یکی از مهم‌ترین دلایل ارزشمندی این سنگ ساختمانی ساب‌پذیری و سطح صاف و براق آن است. سنگ مرمر از جلاپذیری بالایی نیز برخوردار می‌باشد و با داشتن سطح براق و جذاب نگاه همگان را معطوف خود می‌سازد.
• از این سنگ می‌توان به عنوان مقاوم‌ترین سنگ بازار نیز نام‌ برد. سنگ مرمر در برابر انواع شرایط محیطی مقاوم است و با حفظ شکل ظاهری، از خود در برابر لکه و آلودگی محافظت می‌کند.
• از این سنگ می‌توان در ساخت انواع طراحی‌ها و دکوراسیون‌های متعدد بهره گرفت.
• سنگ مرمر گزینه مناسبی برای ساخت نمای مدرن و کلاسیک منازل می‌باشد.
• سنگ مرمر عایق صوتی و حرارتی است و از اتلاف انرژی و هدر رفت آن جلوگیری می‌کند.
• سطح سنگ مرمر بسیار خنک است و گرما را به خود جذب نمی‌کند.
• این سنگ حساسیت زا نیست و به سلامتی آسیب نمی‌رساند.
• این سنگ از عمرطولانی برخوردار است و پس از سالیان دراز تغییری نمی‌کند.
• سنگ مرمر از ساب پذیری بالایی برخوردار است و همین امر نظافت سنگ را آسان‌تر کرده است.

سنگ مرمر در چه زمینه‌هایی کاربرد دارد؟
سنگ مرمر با داشتن ویژگی‌های متنوع و منحصر‌به‌فرد کاربرد گسترده‌ای در صنعت ساختمان‌سازی دارد. به طور کلی کاربرد عمده این سنگ شامل موارد زیر می‌شود:
• ساخت نمای بیرونی و درونی ساختمان‌ها
• ساخت کانتر و کابینت آشپزخانه
• ساخت کفپوش و سنگ‌فرش ساختمان‌ها
• ساخت راه‌پله و پله
• دیوارپوش سرویس‌های بهداشتی و حمام
• ساخت میز‌های غذاخوری
• ساخت قاب آیفون منازل
حالا که با سنگ مرمر، ویژگی و کاربرد‌های آن به طور کلی آشنا شدید می‌خواهیم به بررسی پرسش‌های مطرح شده در ابتدا این مطلب بپردازیم که واقعا چرا سنگ مرمر کاربرد گسترده‌ای در ساخت مکان‌های زیارتی و مذهبی دارد؟

چرا در مکان‌های زیارتی اغلب از سنگ مرمر استفاده می‌شود؟

سنگ مرمر از جذابیت و زیبایی ظاهری بسیاری برخوردار است و این امر مهم‌ترین دلیل استفاده از این سنگ کاربردی در ساخت اماکن مذهبی می‌باشد. به دلیل احترام و توجه ما به این مکان‌ها لازم است از بهترین و زیباترین متریال در ساخت این اماکن بهره بگیریم و سنگ مرمر از این لحاظ گزینه ایده‌آلی می‌باشد. این مکان‌ها بسیار پرتردد می‌باشند و روزانه افراد زیادی برای بازدید و زیارت به این مکان‌ها مراجعه می‌کنند به همین دلیل کفپوش و دیوارپوش این مکان‌ها باید از مقاومت و سختی بالایی برخوردار باشد تا از این اماکن در برابر انواع ضربات و فشارها محافظت نماید و سنگ مرمر با داشتن مقاومت و سختی بالا می‌تواند تضمین کننده مقاومت این سازه‌ها باشد. سنگ مرمر سبز یکی از پرکاربردترین سنگ‌ها در ساخت مکان‌های زیارتی است و علت استفاده از این سنگ، رنگ ملیح و زیبا و مقاومت بی‌سابقه آن می‌باشد. در حالت کلی سنگ مرمر از ویژگی‌های ظاهری و فیزیکی بسیاری برخوردار است که می‌تواند گزینه مناسبی برای ساخت سنگ‌فرش، سنگ نما و دیوارپوش اماکن مذهبی باشد.

کلام آخر
درنهایت سنگ مرمر یکی از زیباترین سنگ‌های ساختمانی است که ویژگی‌های متعدد و بسیاری را دارا می‌باشد. این سنگ به دلیل زیبایی ظاهری فراوان و داشتن رنگ‌های ملیح و تاثیرگذار می‌تواند حس و حال مکان‌های زیارتی را دوچندان نماید و از طرفی مقاومت بالای این سنگ، می‌تواند از این سازه در برابر رفت و آمد بسیار افراد محافظت نماید.
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.